Golf Resort El Rompido


Golfweekend

PreciseGolf Resort El Rompido ***** is een uniek en schitterend golfhotel pal aan de twee prachtige El Rompido golfbanen. Door de verhoogde ligging heeft u vanuit uw kamer, het zwembad en de terrassen een panoramisch uitzicht over de golfbanen, de lagune en de zee. Binnen kunt u genieten van de heerlijke Spa of van een drankje in één van de trendy en gezellige bars waar altijd golfers te vinden zijn. De twee golfbanen van El Rompido zijn compleet verschillend en uitdagend voor golfers van ieder niveau.

Golf: noord baan:
Birdiebook | Regulations | Scorecard

Golf: zuid baan:
Birdiebook | Regulations | Scorecard

Hotel: Flyer en Brochure

Aantal kamers: 196.
2-pers. kamer: ruime, comfortabele moderne kamers voorzien van telefoon, sat.-tv, wifi (tot 750 MB), kluisje, minibar en airco. Ruime badkamer met bad, aparte douche, toilet en föhn. Alle kamers beschikken over een balkon of terras.

Spa & Wellness & sport
– Buiten zwembad, Jacuzzi,Stoombad, Sauna, Fitness, tennis-en Paddlebaan

Handig om te weten
– 9 min naar het strand
– 3 min vanaf vissersdorpje El Rompido
– 70 min vanaf Faro airport

Locatie El Rompido
Dit vissersdorpje behoort bij het meer landinwaarts gelegen plaatsje Cartaya en is befaamd vanwege de haven en de landtong die de afscheiding vormt tussen de zee en de Piedras rivier. Dit gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme en biedt u de gelegenheid rustig te genieten van de uitgestrekte witte zandstranden en diversiteit aan flora en fauna van nabijgelegen natuurgebieden. El Rompido heeft een klein aanbod aan restaurants en bars en voor een ruimere keuze kunt terecht in Cartaya.
Streek informatie – Costa de la Luz
De Costa de la Luz, Spaans voor ‘kust van het licht’, is een relatief onbekend stuk Spaanse kust tussen Gibraltar en Portugal. Omdat de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan ligt waait er altijd een lekkere westenwind van zee. Dit zorgt vaak voor Nederlands aandoende wolkenpartijen, waar deze Costa haar naam aan dankt. De ongerepte stranden zijn prachtig! De Costa wordt met name veel bezocht door windsurfers, maar ook toeristen op zoek naar rust en natuurschoon weten haar inmiddels te vinden.
Golfbaan El Rompido (2x 18-holes)
Is op indrukwekkende wijze deels geïntegreerd in een kweldergebied, terwijl een ander deel van deze baan uitzicht biedt op de kustlijn. De fairways zijn licht glooiend en omzoomd door pijnbomen.
El Rompido Noord:
El Rompido Norte is ontworpen door Alvaro Arana, de beroemde Spaanse golfbaan architect. Deze tweede baan van El Rompido heeft, net als El Rompido Sud gebruik gemaakt van de beschermde en rustige moerassen. Nauwkeurigheid is hier de sleutel gedurende uw golf ronde, maar dan meer vanaf de tee bij de eerste negen holes en de fairway bij de laatste negen holes.
El Rompido Zuid:
Deze uitstekende golfbaan werd pas in 2003 geopend, maar werd onmiddellijk geprezen als nog een juweeltje van dit deel van Spanje. De golfbaan presenteert een boeiende mix van een klassiek bosrijke park – met pijnbomen en sinaasappelbomen op de voorgrond – en beschermde moerassen. Er worden u vele spectaculaire uitzichten geboden tijdens uw golf ronde waarbij de ponton u voert over het moeras tussen de 17e en 18e holes zeker niet de minste is.