Weer El Rompido

Weer El Rompido
04-3 dag 4:
18 holes Rompido nrd, Zonnig, droog, winderig.
03-3 dag 3:
18 holes Monacilla, bewolkt, droog.
02-3 dag 2:
18 holes Monacilla, 15 min zware regenval.
01-3 dag 1:
18 holes Rompido zd, zonnig, droog, harde wind.
28-2 aankomst:
va 19u zware regenval.

Weersvoorspelling El Rompido
27-2 update:
Regen volumes nemen inmiddels af
26-2 update: 
Russische beer duikt nu zuid Europa in!
23-2 update: Meeste regen valt toch s’nachts….
20-2 update: Donderdag 1 maart lijkt in alle opzichten een ware veldslag te worden.
19-2 update:
 Vanaf nu kan het alleen nog maar mee gaan vallen met de weersverwachting. Op naar de Hema….
18-2 update: 32.1 mm regen neemt Klaas mee en wij pakken met 11 man ruim 42 mm waterval in 5 dagen. Een natte week heeft niet alleen gevolgen voor het spel maar ook voor de sfeer in de groep. Er zal wel weer een Pelleboertje opstaan neem ik aan.

Een natte Matchplay dag zal de voorspellingen geen goed doen en zal zeker van invloed zijn op de eindstand. Wanneer de baan van El Rompido nat is, dan wordt het makkelijker om goed te scoren, zeker voor longhitters.
De baan speelt met regen langer en met nat weer geldt ook: waar de bal geplaatst wordt, daar stopt ie. Topspelers houden daar wel van: target golf, geen ongelukkige bounces, gewoon mikken en prikken. Een longdriver kan een bal ook met slecht weer ver slaan en na een lange drive is een korte club naar een zachte green gemakkelijker dan naar een harde green. En, worden buggies toegestaan?……Klaas, Frank maar ook voor Theo op dag3…..

De Rompido-week is overigens nog redelijk ver weg en natuurlijk kunnen de voorspellingen nog veranderen. Misschien zal het wel meevallen met die regen.